Hoe maak je een Instagram Bedrijfsprofiel: In 7 Eenvoudige Stappen

Waarom zou je een bedrijfsprofiel aanmaken voor je bedrijf op Instagram?

Het aanmaken van een Instagram bedrijfsprofiel is essentieel voor bedrijven om zo de online aanwezigheid te versterken. Het biedt extra contactmogelijkheden, meer inzicht in prestaties en promotiemogelijkheden (zoals adverteren). Bovendien kunnen bedrijven gesponsorde content maken en adverteren om hun bereik te vergroten, wat vooral handig is voor uitbreiden van jouw doelgroep.

Zoals je hierboven kunt lezen heeft het hebben van een Instagram bedrijfsprofiel dus tal van voordelen voor jouw bedrijf.

Dit zijn de drie grootste voordelen van een Instagram bedrijfsprofiel voor jouw bedrijf:

  1. Analytische Gegevens: Toegang tot Instagram Statistieken voor beter inzicht in prestaties en doelgroep.
  2. Contactopties en CTA-knoppen: Vereenvoudigt contact met je bedrijf en actie-uitnodigingen voor volgers.
  3. Advertentiemogelijkheden: Maakt doelgerichte advertentiecampagnes mogelijk om merkbekendheid te vergroten en verkoop te stimuleren.

In slechts enkele minuten kun je jouw gewone Instagram-account omzetten in een bedrijfsprofiel.

Dit zijn de 7 stappen die jij moet volgen om je Instagram bedrijfsprofiel te maken:

Stap 1: Download de Instagram App

Eerst begin je met het installeren van de Instagram-app op je telefoon. Log in met het Instagram-account van je bedrijf. Als je er nog geen hebt, maak er dan een aan.

Stap 2: Ga naar “Profiel Bewerken”

Vervolgens ben je ingelogd en ga je naar je profielpagina en klik je op “Profiel bewerken.”

Stap 3: Schakel over naar een professioneel account

Daarna zie je bij je bio of bij instellingen: “Overschakelen naar professioneel account of bedrijfsaccount.” Hier klik je op en vervolgens klik je op “Doorgaan.”

Stap 4: Selecteer een categorie

Verder kies je een categorie die het meest relevant is voor jouw bedrijf. Deze categorie wordt weergegeven op je profiel, zodat bezoekers meteen weten waar jouw bedrijf om draait.

Stap 5: Kies je bedrijfstype

Je kunt kiezen tussen “Bedrijf” of “Maker.” Als je een bedrijf hebt, selecteer dan “Bedrijf.” Als je voor “Maker” kiest heb je toegang tot meer muziek voor het maken van je Reels. Dat kan handig zijn als je gebruik maakt van Instagram Reels.

Stap 6: Voeg contactgegevens toe aan je Instagram bedrijfsprofiel.

Vul de contactgegevens van je bedrijf in. Waar is je bedrijf gevestigd? Hoe kunnen mensen contact met je opnemen? Dit maakt het gemakkelijk voor klanten en potentiële klanten om met je in contact te komen en je dus te vinden.

Stap 7: Koppel je Facebookpagina

Tot slot koppel je je Instagram bedrijfsprofiel aan je Facebook-bedrijfspagina. Dit zodat wanneer je post op Instagram je ook op Facebook kunt doorposten en zo alles dus met elkaar gelinkt is. Dit zorgt ervoor dat je beide platformen kunt synchroniseren en content kunt delen op beide platforms. Dit kan je doen via de Facebook business suite.

Met deze 7 eenvoudige stappen heb je in enkele minuten een Instagram bedrijfsprofiel aangemaakt. Je hebt zojuist de eerste stappen gezet naar een sterker Instagram-profiel voor je bedrijf!

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Voor eindeloos veel nieuwtjes en aanbiedingen.

Thank you for your message. It has been sent.
There was an error trying to send your message. Please try again later.

Zie de privacy policy hieronder!